Camping på kinesisk John Hu og hans hær af kinesiske campere rejser årligt, hvad der svarer til en tur rundt om Jorden plus fem ture mellem København og Wien i deres autocampere. Foto Rasmus Schoenning
Campingferie

Camping på kinesisk: 45.000 km på 150 dage

"Danmark er et eventyrland". Sådan siger John Hu, der sammen med et stort hold andre kinesere rejser, hvad der svarer til en tur rundt om kloden plus det løse, for at udleve drømmen som campist. Godt halvvejs på rejsen er de nået til DCU-Odense City Camp.
Annonce

Tekst: Anne-Vibeke Isaksen | Foto: Rasmus Schønning

45.000 km på 150 dage i en autocamper. Det er virkeligheden for en flok kineserne, der tjekkede ind på DCU-Odense City Camp i sommeren 2018.

John Hu, der er tovholder på rejsen, har alle deltagere til samtale, og de mødes flere gange før afgang for at planlægge den ikke helt almindelige campingtur, men også for at lære hinanden at kende.

– Vi bruger to år på at forberede rejsen, fordi alle deltagere, som er mellem fire og 65 år, nøje udvælges, før afgang, siger John Hu.

Alt klares i fællesskab

Camping på kinesisk
Farvel og tak. Kineserne kommer igen i 2019.
Foto: Rasmus Schoenning
Alle deltagere kører i deres egen autocamper, og alt udstyr skal de selv anskaffe før afrejse. De følges ad hele vejen, og alle oplevelser undervejs ses i fællesskab.

 

– Det er mange timer, vi er sammen, så det er vigtigt, vi på forhånd ved, at vi kan sammen. De udfordringer, der er undervejs, skal også løses i fællesskab, men det går rigtig fint, og de børn, der er med på rejsen, klarer det så flot, siger John Hu.

Danmark er et eventyrland

Selvom kineserne generelt er et yderst venligt og høfligt folkefærd, er det tydeligt at mærke, at de synes om Danmark og DCU-Odense City Camp, som i øvrigt også viste sig fra sin bedste side på en dansk sommerdag i 2018.

– Danmark er for os et eventyrland, og alle er så venlige og smilende. Her er rent, og vi føler os meget sikre, når vi kører rundt. Odense er noget helt særligt for os, for alle har læst H. C. Andersen, så det er meget stort at være her, fortæller John Hu.

Ny tur næste år

Det er tredje gang, John Hu kører denne tur, der går fra Kina gennem Kasakhstan, Rusland, Ukraine, Ungarn, Østrig, Spanien, Portugal og en lang række andre europæiske lande.

– Jeg planlægger alt på min mobiltelefon. Ikke en eneste gang har jeg computeren tændt. Hvis det ikke findes på min mobil, så findes det ikke, og det er også mobilen, der hjælpe med alt undervejs. Det er også via mobilen, vi finder vej, tager billeder og filmer. Alt forgår på den, og det oplever jeg, at mange er overraskede over i Europa, siger John Hu.

Næste år kører en ny gruppe kinesere igen til Europa, og vejen går naturligvis også gennem Danmark.

Se flere fantastiske feriebilleder her:

Camping på kinesisk Alt, som i ALT, foregår på kinesernes telefoner, lige fra planlægning af rejsen til feriebilleder og meget andet. Foto Rasmus Schoenning
Camping på kinesisk John Hu viser ruten på et kort på en af autocamperne Foto Rasmus Schoenning
Camping på kinesisk John Hu´s og de øvrige kineseres rute følger groft sagt den transsibiriske jernbane på udrejsen og silkeruten på hjemturen, efter først at køre Europa tyndt. Foto Rasmus Schoenning
Camping på kinesisk Du glade kineser: Deltagerne på turen er mellem 4 og 65 år. Foto Rasmus Schoenning
Camping på kinesisk Kinesiske skrifttegn: Ingen på redaktionen ved, hvad der står, så vi har vedtaget, at der står "camping er skønt". Foto Rasmus Schoenning
Camping på kinesisk Personalet på DCU-Odense City Camp får en hyggesludder med John Hu. Foto Rasmus Schoenning
Camping på kinesisk Selv den lokale tv-station mødte op for at hilse på de kinesiske gæster. Foto Rasmus Schoenning
Camping på kinesisk Næste stop på turen: Hamborg Foto: Rasmus Schoenning