Camping i Kroatien

Camping i Kroatien - udsigt over havneby Smuk udsigt over havneby i Kroatien
Camping i Kroatien

Campingferie i Kroatien

Kroatien er en af Europas mest populære feriedestinationer, og tilbyder alt hvad der skal til for at få en vellykket campingferie. Det solrige land har nogle af europas lækreste strande med et krystalklart badevand. Kroatien rummer byer der oser af historier og har en storslået og smuk natur.   

Kroatien har en kyststrækning på hele 5.485 km med flere end 1.000 øer. Langs kysten ligger mange af de idylliske campingpladser i harmoni med naturen og har udsigt over havet og de nærliggende øer.

Campingpladserne ligger ofte tæt op ad de lækre strande, som gør det nemt og hurtigt at komme ud og bade, snorkle eller dykke. Mange af pladserne tilbyder en lang række faciliteter så som legeplads og svømmebassin, og har som regel butikker og restauranter inden for gåafstand.

Tæt på campingpladserner er også typisk mulighed for diverse sport- og vandaktiviteter som eksempelvis tennis og windsurfing. Kroatien er derfor en ideel feriedestination til familier, da der er aktiviteter for alle. 

Kroatien har et behageligt middelhavsklima og i sommerperioden kan temperaturer i indlandet svinge fra +30-35 grader om dagen til +10-15 grader om natten. Temperaturforskellene langs kysten er ikke lige så udtalte, da temperaturen om natten typisk kun falder til +25 grader. Det regner ikke særlig meget i i Kroatien takket være beliggenheden ved middelhavet. Den sydlige del af Kroatien er den tørreste del af landet med en nedbør på ca. 300 mm om året.   

Besøg Kroatiens bedste campingpladser

Kroatien er et møde med storslået natur, et skønt folkefærd og et fantastisk middelhavsklima. Naturen byder på en lang række skønheder som vidtstrakte solsikkemarker, dybe slugter og smukke solnedgange. Dertil kommer en stribe af kulturelle og historiske skatte der byder på mange spændende oplevelser for dig og din familie. Fra du spænder campingvognen på krogen og sætter kursen mod Kroatien, skal du beregne minimum 2 dage. Til gengæld er det hele turen værd. 

Monsena b.b. . HR-HR-52210 Rovinj . 052 802 200 . ac-amarin@maistra.hr

Pladsen har en smuk udsigt over byen Rovinj, og det har et poolkompleks ved havet samt restauranter...

Bruger vurdering  3,90
1 har vurderet denne plads
Se mere
DCU-medlemmer får 5% rabat af det sam...
Mareda bb . HR-HR-52466 Novigrad . 052 858 690 . camping@aminess.com

Ligger 4 km fra Novigrad. Pladsen er omgivet af egeskov og vinmarker. Trieste, Venedig, Postojna,...

Se mere
5% DCU-rabat på arealleje i perioden ...
Terre 6 . HR-HR-52466 Novigrad . 052 858 690 . camping@aminess.com

Pladsen ligger i en pinjeskov. Umag, Motovun, Porec, Venedig, Brioni, Postojna, Lipica.

Se mere
Højde: 5% rabat på personens pris i p...
Arena Indije Campsite
Banjole 96, Banjole . HR-HR-52203 Medulin . 052 573 066 . arenaindije@arenacampsites.com

Skøn plads for naturelskere, beliggende tæt ved strand med fascinerende bugter. Duftende træer...

Se mere
10% rabat pr. person fra åbningstid t...

Seværdigheder og oplevelser i Kroatien

Har man brug for en badepause kan man gå på opdagelse i Kroatiens bagland og se landets betagende bjerge, store skove og grønne vinmarker. Her er rig mulighed for store naturoplevelser og dejlige vandre- og cykelture med familien. 

Det mest populære område for danske campister i Kroatien er Istrien med byerne Porec og Pula. Porec er kendt for deres sølvarbejde (også kaldet filigran) og i Pula skal I se det romerske amfiteater. Har I lyst til en dagsudflugt kan I besøge drypstenshulerne i Postojna i Slovenien. 

Længere nede på kysten ligger øen Krk, som er Kroatiens største ø. Vandet er klart og indbyder til snorkling og lange badedage. Der er en bro til Krk, så du kan køre hele vejen med campingvognen.

Zagreb, Kroatiens hovedstad, er også et besøg værd.

 

Maden i Kroatien

Der er stor forskel på maden i de forskellige regioner i Kroatien. Italien, Tyrkiet og Grækenland har alle påvirket den kroatiske madkultur. I det nordlige er maden præget af hakket kød, svinekød eller oksekød, rullet i kål-eller vinblade. I det sydlige Kroatien spiser man mere fisk og skaldyr.

En af de mest traditionelle retter er Cevapcici eller Ćevapi. Hvis du besøger Zagreb er du nødt til at prøve Zagrebački og Samoborski bøf.

Er du ikke til kød og tung mad er der også mange muligheder. I Kroatien spiser man mange salater. De fleste er lavet af hvid- eller rødkål sammen med tomater og løg.