Benimar har nye modeller af autocampere og campervans på markedet Aksel og Karin Nielsen står bag Fritidsbiler, som sælger campervans fra Benimar. Foto / redigering: Kim Basse / Rikke Steenstrup
Autocampere

Bedsteforældre i Barcelona: Køber campervans til børnebørn

DCU har fulgt camper van-forhandlerne Aksel og Karin Nielsen til den catalanske hovedstad, Barcelona, hvor de ser på nye ”annekser” til børnefamilierne i byerne.
Annonce

Tekst og billeder af Torben Brandt og Kim Basse

Juli 2019

 

Solen skinner ned igennem det spredte skydække og prikker let i huden under den spanske himmel. Vi er på vingården Caves Vilarnau i udkanten af Barcelona, hvor DCU er blevet inviteret til af Camping Agenten, der står for markedsføring af Benimars autocampere og fritidsbiler i Danmark. Det er dem, DCU er taget ned i den lune luft for at se på. 

Benimar 2020
Billedtekst: Benimar havde hovedparten af sine vogne til 2020-sæsonen med på udstillingen, der fandt sted i smukke omgivelser lidt uden for Barcelona.
Foto: Torben Brandt
Lige nu er det 2020-modellerne, der præsenteres i Barcelona. Til det formål har Benimar taget et meget varieret program med alt fra vans, alkovevogne samt fuld- og delintegrerede autocampere med vingården Caves Vilarnau.

Blandt den lille håndfuld fritidsbiler, som producenten Benimar har taget med på udstillingen, går Aksel Nielsen rundt med sin kone, Karin. Sammen driver de Fritidsbiler i Haslev på Sjælland, og nu går de sammen med mange andre forhandlere fra andre lande, som har fundet vej til den catalanske hovedstad.

– Jamen, det er jo fantastisk, og det er jo en god måde at se det hele samtidig. Vi er helt nye med hensyn til Benimar og har kun solgt autocampere siden 2016, så det her sådan set den første rigtige præsentation, vi er på. Så det er lidt spændende for os, siger Aksel Nielsen.

 

Populære autocampere

Benimar har mere end 40 år på bagen, men det er kun cirka et år siden, at det spanske mærke kom til Danmark.

Det var med Antons Camping i Videbæk som første og hidtil eneste forhandler af Benimar-autocampere, indtil Aksel og Karin Nielsen fra Fritidsbiler hoppede med på (camping-)vognen.

Benimar 2020
Thomas Kaspersen fra Antons Camping er i gang med at fortælle om de nye Benimar-vogne med hjælp fra sin hustru, Tina. Han var begejstret for det, han så. – Jeg havde forventet, at de ikke havde forandret sig så meget fra sidste år, så jeg er glædeligt ove
Foto: Torben Brandt
Begge forhandlere er inviteret af Camping Agenten, som står for formidlingen af kontakten mellem Benimar og forhandlerne i Danmark som netop Fritidsbiler og Antons Camping.

En af dem er Tessoro 463, som har hidtil været den bedst sælgende Benimar i Danmark. Den er derfor med igen til 2020-sæsonen og fås med to enkeltsenge bagest, som kan omdannes til en dobbeltseng ved at lægge en madras imellem, og helt forrest er der hæveseng.

Det fortæller Thomas Kaspersen fra Antons Camping, som i modsætning til Aksel og Karins Fritidsbiler kun handler med autocampere.

– De Tessoro-vogne, som kommer til Danmark, har alle Northautokapp-udstyrspakke, hvilket blandt andet inkluderer automatgear, 170 hk, sølvgrå front, opvarmet forrude og solceller. Tessoro har været en meget populær serie, så derfor tager jeg stort set hele serien hjem, siger Thomas Kaspersen, som også tager flere Mileo- og Benivan-modeller med hjem til butikken i Videbæk.

 

Bedsteforældre med tanke på de yngre

Rundt omkring på udstillingen høres stemmer på alt fra kroatisk, fransk, hollandsk og selvfølgelig på spansk og mange andre sprog. Alle mændene går fint klædt med skjorte og lange bukser og kvinderne primært kjole eller nederdele.

Men Aksel og Karin skiller sig ud. De går afslappet klædt med shorts og sokker i sandalerne. Selvom de er forhandlere og på udkig efter et nyt varesortiment for 2020, minder de mest om campister på en campingplads.

De er selv bedsteforældre, og selvom de selv elsker campinglivet, er det ikke deres egen aldersgruppe, de har i sigte. Det er derimod deres børn, børnebørn og andre børnefamilier, de køber ind til.

– Vi er med, fordi vi kunne se, at de har nogle ting, som de andre mærker, vi har i vores varesortiment, mangler. Vi vil gerne have et supplement, så vi kan sælge fritidsbiler til folk, fra de er 25 til de er 95, og der har vi manglet lidt til den yngre generation, og der synes vi, Benimar rammer rigtig godt, siger de.

 

Fritidsbiler til børnefamilien

Den yngre generation, som Aksel og Karin har i sigte, er også repræsenteret på pladsen foran vingården i Barcelona.

Her går 27-årige Anders Outzen nemlig rundt som en del af tre-mandsvirksomheden Camping Agenten, som hans forældre driver fra Nibe i Nordjylland.

Benimar 2020
Tessoro 463 var sidste år den mest populære autocamper fra Benimar i Danmark.
Foto: Torben Brandt
Anders Outzen har en fortid som bankmand. Det afspejler hans påklædning, som står i skærende kontrast til Aksels og Karins, men som til gengæld falder mere ind i mængden af de af mennesker her på Caves Vilarnau.

Trods sin unge alder kan Anders Outzen campingens ABC. Det bliver tydeligt, når han guider os Benimars autocamperserie Mileo, som Thomas Kaspersen fra Antons Camping også sælger i Videbæk.

Mileoen er bygget på Fiat Euro 6-motorer med 140 hk og kommer i fem modeller. Den nye elev i klassen er 287-modellen, som minder meget om årets autocamper, Chausson 640 Titanium, med en lounge i front med bord og seng, der kan hæves og sænkes, og med et lyst og smagfuldt interiør.

Bagi levner en stor garage fin plads til bagage, fortæller Anders Outzen.

– Vi startede op med Benimar sidste år, og det er gået forrygende godt. Benimar er gode til at innovere og finde på nye ting, og så har de et simpelt og godt koncept, og man får rigtig meget for pengene, og man får rigtig meget udstyr med som standard i sin bil, siger han.

 

Nørrebro-camper med københavnerbadeværelse

Aldersmæssigt er Anders Outzen fra Camping Agenten netop i det segment, som Aksel og Karin kigger efter. Han har endnu ingen børn, men det kommer, og det ved de to bedsteforældre fra Sjælland.

Lige nu sidder de under den spanske sol med vinmarkerne og bjergene i baggrunden. De er i dyb samtale med Anders Outzen fra Camping Agenten og en repræsentant fra Benimar, hvor de forhandler om betingelserne for leveringen af bilerne.

Benimar 2020
Fritidsbilerne, Bennivan, er udstyret med cykelholder, markise og solceller. Næste år forhandles Bennivan både af Antons Camping i Videbæk og Fritids Biler i Haslev. Benimar producerer i alt seks forskellige fritidsbiler.
Foto: Torben Brandt
De tre typer biler, som Aksel og Karin bestiller hjem til deres butik i Haslev, er modellerne Benivan B104 UP på 5,41 meter og B116 UP og B140 UP på 5,99 meter.

Alle biler kan fås med markise, solpanel og cykelstativ bagpå. Indeni er der plads til en lille familie på fire med køkken og ”københavnerbadeværelse”.

– Det er lige præcis det, det er. Nogle kalder dem fritidsbiler, og andre kalder dem for en campervans, men de her har en størrelse, der gør, at vi kalder den for en Nørrebro-camper. Du kan parkere med dem alle steder, og de har samme bredde som en ganske almindelig personbil, siger Aksel Nielsen.

Karin Nielsen kommer oprindeligt selv fra København, så de kender bymenneskenes behov, og de kender de trange forhold i lejlighederne i byerne.

– Man skal tænke på, at det her svarer til et lille anneks til en børnefamilie med to voksne og to børn inde i byerne, som man kan tage med ud i naturen. Her har du altså både køkken, soveværelse, toilet og bad og dagligstue pakket ind på under ni kvadratmeter. De sidder lige i skabet, så dem forventer vi os temmelig meget af, siger Aksel Nielsen.