Vrchlabi Vrchlabi Tjek pic

Forsommertur til Tjekkiet 2021 AFLYST

På grund af Covid-19 i Danmark og Tjekkiet ser vi os desværre nødsaget til at aflyse turen til Tjekkiet i 2021

Forsommertur til Tjekkiet juni 2022


Vi håber at Covid-19 situationen ændrer sig så vi kan gennemføre turen

Turen til Tjekkiet går i 2022 til området Krkonoše. Et område i det nordlige Tjekkiet med eventyrlige skønne bjerge og dale tæt på grænsen ind mod Polen.
Krkonoše der er et ca. 40 km langt og op til 15 km bredt bjergbælte er et af de mest populære feriesteder i Tjekkiet.

Tjekkerne elsker deres bjerge, som vi elsker vores have.

Her er alt hvad en turist med rimelighed kan begære. Gamle og nye huse ligger spredt i de smukke brede dale, og der er ca. 1.000 km afmærkede vandrestier. Der er cykeludlejning, svømmehaller, bådudlejning, fiskeri, ridning og masser af restauranter. I nationalparken kan man bl.a. møde kronhjorte og rådyr. Her i området udspringer Elben i ca. 1400 meters højde over havet, og her findes en mangfoldig flora samt et rigt fugleliv.

 

Vi skal bo på Campingpladsen Holiday Park Vrchlabi http://holiday-park-vrchlabi.cz tæt ved byen Vrchlabi. Der er små 2 kilometer ind til byen.

Program: Datoer fastsættes i efteråret 2021

Søndag 

Ankomst til pladsen
Standerhejsning og infomøde kl. 17:30 hvor vores dansktalende guider vil fortælle om turene der venter os.

 

Mandag - Špindlerův Mlýn – også kaldet Bjergernes Perle

Bjergenes Perle er områdets skønneste plet. Interessen for byen er meget stort og stedet er godt besøgt hele året rundt. Landsbyen ligger ca. 700 meter over havet, der hvor Elben og Dolský potok mødes og den er omkranset af bjergene Kozí hřbety og Medvědín.

Vi skal se hvor tjekkerne står på ski om vinteren og vi skal besøge en atombunker, der blev bygget i 80´erne Den kunne huse op til 200 mennesker i 14 dage, uden at der var adgang til omverden.

Efter besøget i bunkeren skal vi indtage en 3-retters frokost med kaffe.

 

Tirsdag  – Bjergene set fra en sti anlagt i trætoppene og besøg i byen Janské Lázně.

I dag skal vi opleve bjergene lidt anderledes. Vi skal spadsere ad en 1500 meter lang sti der er bygget i trætoppene. For enden af stien, der undervejs byder på mange oplevelser, er der et 45 meter højt tårn.
Ved nedturen fra tårnet kan man, hvis man tør, tage turen i en snoet ruchebane.
Udsigten fra toppen er helt unik.
Janské Lázně er en lille kur-by i Hradec Králové-regionen 519 meter over havet. Den har omkring 850 indbyggere. Kurbadene i byen får vand fra kilder der holder en konstant temperatur på 29,6 ° C.

Vi spiser en 3-retters frokost med kaffe i byen.

 

Onsdag

Vi holder næsten hele dagen fri, men sidst på eftermiddagen skal vi på en overraskelsestur.

Vi kører til et hemmeligt sted og inden vi kører hjem igen, har vi oplevet en masse og vi er blevet bespist med et lækkert aftensmåltid.

 

Torsdag – Fæstningen Stachelberg

Stachelberg fæstningen er en af ​​de største fæstninger i Tjekkiet. Det blev bygget som et kompleks af 12 bunkere mellem 1937 og 1938 som et tjekkoslowakisk fort. Byggeriet blev imidlertid stoppet på grund af München-aftalen i 1938 og er derfor aldrig blevet bygget færdigt.

Stachelberg er en del af et større fæstningssystem der udgøres af et ca. 10 tusinde bygninger af forskellig type. Deres arkitektur, tekniske udstyr og hele systemet regnedes dengang blandt de bedste forsvarsværker. Turen giver et godt indblik i Tjekkiets historie før anden verdens krig.

Mange bunkere i grænseområderne er velbevarede og et besøg værd.

Vi slutter af med en 3-retters frokost med kaffe.

 

Fredag

Hele dagen til egen disposition.

 

Lørdag Skimuseet

I dag tager vi en tur til skimuseet i byen Jilemnice. Jilemnice-museet fokuserer især på historien og etnografien i den vestlige Krkonoše-region samt begyndelsen og udviklingen af ​​skisporten i Bohmen. Vi skal se og høre om udviklingen af vinter- og skisporten i Tjekkiet. Bl. a. skal vi se mange former for ski, snesko og sparkstøtting.

Om aftenen holder vi fest i pladsens restaurant med et stort tag selv-bord og dans til levende musik.

 

Søndag – Rautis - tjekkisk julepynt

Efter lørdagens fest sover vi lidt længere søndag. Vi besøger byen Poniklá. Vi skal se det sidste værksted i landet der fremstiller typisk Tjekkisk håndlavet julepynt. Alle andre værksteder af denne slags er desværre lukket. Vi skal se hele produktionen og alt det smukke håndarbejde. Der vil være mulighed for at fremstille sin egen julepynt.

 

Mandag – Škoda fabrikken

Vi skal opleve Tjekkiets største arbejdsplads – Skoda fabrikken i byen Mlada Boleslav. Der produceres her omkring 1,2 mill. Biler om året. Vi skal se både det flotte Skoda museum og vi skal se en del af produktionen i fabrikshallerne. Glæd jer til at se de flotte gamle biler og høre historien om, hvordan Skoda fabrikken startede.

Vi indtager en 3-retters frokost med kaffe i fabrikkens flotte kantine.

 

Tirsdag Byen Vrchlabí

Vi skal en tur ind til byen Vrchlabí der ligger tæt på campingpladsen. Vi skal på en byrundtur igennem den smukke by og se de oprindelige egnshuse og besøge den smukke kirke. Byrundturen foregår mest til fods.

Efter en 3-retters frokost med kaffe bliver der god tid til at se byen på egen hånd.

 

Onsdag  – Glasværk og bryggeri i Harrachov

Harrachov er mest kendt for sit glasværk og for skisport. Vi besøger glasværket der blev grundlagt i 1714. Vi får en rundvisning på glasværket og senere er der mulighed for at købe de berømte tjekkiske glas.
På glasværket har de også deres eget bryggeri Bewery Novosad & Son og vi skal selvfølgelig smage på deres gode øl, hvorefter vi indtager vores 3-retters frokost med kaffe

Når vi kommer hjem fra dagens tur, siger vi farvel til vores dansktalende guider og derefter stryger vi standeren

Torsdag  Afgang fra pladsen

Tak for denne gang – kom godt hjem.

11 overnatninger, 6 gange 3-retters frokostmenu, en overraskelsestur med aftensmad og en festmiddag.

Alle udflugter foregår i busser.

Priser fremkommer når endeligt program er fastlagt

Vi gør opmærksom på at hunde ikke er velkomne i busser og på restauranter.

Ret til ændringer forbeholdes. 

Turledere

Sanne og Pelle 20 20 80 91

Erik og Wivian 40866836

Tilmeld dig denne aktivitet

Tilmelding fra januar 2022