Joshua Tree Photography

Folkemødet på Bornholm 2019

DCU 1. Kreds afholder stævne på Bornholm til Folkemødet den 11. til 20. juni 2019

Velkommen til DCU 1. Kreds Folkemøde på Bornholm

Folkemødet er inspireret af den svenske Almedalsveckan, der siden 1968 har været afholdt på øen Gotland i Sverige i uge 27, hvor svendske politiske partier, interesseorganisationer og andre interessenter kommer for at diskutere politik.

Folkemødet på Bornholm blev første gang afholdt 2011.

Bornholm som også bliver kaldt Solskinsøen, er kendt for sine mange seværdigheder, der alle kan nåes indenfor max. 40 km (øens længde), bl.a Rundkirkerne med Østerlars som den største, den kommer vi til at se som det første på vores heldagsbustur onsdag, som herefter kører til Natur Bornholm, videre til Dueodde. Vi skal på busturen også besøge Bornholmer tårnet, som er en af de ny oplevelse på Bornholm. Vi får en let anretning undervejs.

Turen til Bornholm drejer sig jo om Folkemødet, som vi skal opleve på egen hånd eller sammen med andre, som I slår jer sammen med - se mere om program og folkemødet her.

Folkemødet er en gentagen tradition, som startede på Bornholm, ja, i 2011 og er siden blevet større og større. Bertel Haarder har kaldt det "en politisk Roskilde Festival med mindre øl og mere snak". Folkemødet afholdes i 4 dage, hvor der vil være Foreninger, partier, private borger og organisationer, som afholder forskellige former for events som oplæg, debatter, workshops mm. i telte, på restauranter, på skibe og under åben himmel. Alle mulige og umulige ting I kan forestille jer.

Speciel Folkemødebillet til busserne

Der kan købes en Folkemødebillet, som giver fri adgang til bustransport på hele øen i de fire Folkemødedage. Billetten koster kr. 200 pr. person og kan købes i bussen, i BATs webshop eller i turistinformationen Bornholms Velkomstcenter på Rønne Havn.

Når Folkemødet er slut, genoptager vi Kredsens stævne.

Mandag skal vi på guided tur til Hammershus med vores lejrchef. Det er en tur gennem snoede og smukke områder, turen er ca 6 km og er ikke egnet til gangbesværede. Det vil dog være muligt at køre op til ruinen og mødes med gruppen, der er gående.

Vi skal også opleve Moseløkken stenbrud med guide på. Stenbruddet har oplevelser, som vi kan prøve under kyndig vejledning af guiden og det personale, der også er til stede.

Når vi kommer hjem fra Moseløkken Stenbrud, vil vores lejrchef kl. 13.00 stå for en røget sild, et stykke lækkert rugbrød, rå løg samt 1 øl til.

Yderligere skal vi på en sejltur, hvor vi står ud fra Hammerhavnen på i det nordlige Bornholm, hvor vi sejler ud til den Våde ovn, der er 70 meter dyb, forbi Løvehovedet, Kamelerne, den tørre ovn og Danmarks største fuglefjeld. Denne tur er afhængig af vejret, så vi ønsker os rigtigt godt vejr.

Se det fulde program her.

Pris for dette stævnet, eksklusiv transport (pris om færgetransporten står længere nede i opslaget).

1 enhed med 2 voksen person, 9 overnatninger, 1 heldagstur med bus, 4 arrangementer, pris 3.900 kr.
1 enhed med 1 voksen person, 9 overnatninger, 1 heldagstur med bus, 4 arrangementer, pris 2.360 kr.

1 voksen ekstra i enhed med 2 personer i 1.555 kr.
Pr. barn er prisen 1.145 kr.

Priserne er inklusive strøm, heldagsbustur, guidet tur til Hammershus, Moseløkkens Stenbrud, Lejrchefens røgede sild samt sejltur fra Hammerhavnen.

VIGTIGT! For dette stævne er tilmeldingen "Først til mølle" - Tilmeldingen lukker automatisk, når alle pladser er booked. Ved fuld booked stævne kan man blive skrevet på en venteliste ved at sende en mail til hjalmar@benediktsons.dk - VIGTIGT!

I februarbladet har vi skrevet:

"Ved deadline for februarbladet (her i december måned), er det endnu ikke lykkedes, at få en aftale mellem en "pakkerejsearrangør" og den nye ejer af Bornholmerlinjen om bookning af pakkerejser (DCU må ikke selv arrangere pakkerejser/rejser hvor færge/fly indgår, vi skal gøre det via en mellemhandler).

Vi forventer, at vi kan afholde stævnet som planlagt, men kan ikke på dette tidspunkt ved bladets deadline anføre priser mv. på stævnet. Derfor vil vi bede jer checke på 1. Kreds hjemmeside vedrørende stævneprogram, priser og tilmeldingsfrister."

Lejrchefparret på Lyngholt Familie Camping fik 15.01.2019 endelig mulighed for at booke billetter. Men selv om vi har lagt stævnestart 2 dage før Folkemødet starter, har det kun været muligt at få billetter til 5 enheder med ankomst 11.06, alle øvrige afgange Køge-Rønne, Ystad-Rønne var udsolgt.

Der er booket biletter til alle. Derfor har det været nødvendig at booked rejser, 2, 3 og 4 dage før stævnestart. Også hjemrejsemulighederne kommer til at strække sig over flere dage.

Pris for returbillet 1.700 kr. (ens pris Køge-Rønne, Ystad-Rønne). Længde på campingvogn over 10 m koster 200 kr. ekstra. Færgebilletten afregnes direkte med lejrchefen.

Hvis I får tilbudt færgeovergang via Ystad, og ikke har Bropas i forvejen til Storebæltsbroen, så kan lejrchefen oplyse en kampagne kode, som når I bruger den får et årsabonnement for 0 kr. Bropasset gør, at I kan køre over broen i 1 år for halv pris, men skal bestilles inden 31.03.2019 år. 

Da vi ikke kan tilbyde alle samme betingelser, og vi kan ikke trække lod om de enkelte billetmuligheder, har vi besluttet følgende:

Vi åbner for tilmeldingen tirsdag 19.02 kl. 17.00 (efter februarbladet er udkommet) som "Først til mølle", og der lukkes automatisk efter 25 enheder er tilmeldt.

Der sendes også automatisk en kopi af tilmeldingskvitteringsmailen til lejrchefen, som kontakter den enkelte i den rækkefølge, som de melder sig til for at vælge færgeafgang og hjemrejse, med mulighed for at annullere tilmeldingen, hvis der ikke kan findes en færgemulighed, der passer den enkelte (og give muligheden videre til næste på listen). 

VIGTIGT! For dette stævne er tilmeldingen "Først til mølle" - Tilmeldingen lukker automatisk, når alle pladser er booked. Ved fuld booked stævne kan man blive skrevet på en venteliste ved at sende en mail til hjalmar@benediktsons.dk - VIGTIGT!

Stævneleder:

Hjalmar Benediktson, tlf.: 22 61 32 31, mail: hjalmar@benediktsons.dk

Svenning Wredstrøm, tlf.: 42 25 69 26, mail: mail@swredstrom.dk

Info

11/06/2019 - 12:00 til 20/06/2019 - 12:00
3900,00 kr.