Joshua Tree Photography

AFLYST DCU 1. Kreds Folkemødet på Bornholm 2020

AFLYST DCU 1. Kreds - Det er med stor beklagelse, at Folkemødet på Bornholm 2020 er AFLYST

AFLYST Folkemødet på Bornholm 2020

Det er med stor beklagelse, at Folkemødet på Bornholm den 8. til 17. juni 2020 er AFLYST. 

Velkommen til DCU 1. Kreds Folkemødestævne på Bornholm, hvor vi skal ligge på Lyngholt Familie Camping.

Folkemødet på Bornholm blev første gang afholdt 2011.

Bornholm som også bliver kaldt Solskinsøen, er kendt for sine mange seværdigheder, der alle kan nås indenfor max. 40 km (øens længde).

Kom med til dette stævne, hvor vi skal opleve begge dele.

Visit Danmark
Bornholms Middelalder Center
Visit Danmark

Efter ankomst mandag med fællesspisning om aftenen, starter vi tirsdag på en heldagsbustur rundt på øen. Første stop er Bornholms Middelalder Center. Vi skal på en guided tur, hvor året er 1409, og købstaden Sundkøbing er fuld af liv og oplevelser. Herefter kører vi til Bornholms Museum i Rønne. Museets tre etager rummer bl.a. den bornholmske arkæologi, udstillinger om Bornholms søfart, russisk besættelse, klassiske bornholmerure, en gammeldags skolestue, nostalgisk legetøj og meget mere. Sidste stop på turen er Bornholmertårnet, hvor vi med guide skal opleve et tidligere totalt hemmeligstemplet militært område, der først blev åbnet for offentligheden i foråret 2015. På turen får vi en let anretning pr. person, samt noget at drikke.

Om onsdagen går turen i egen bil/ samkørsel til Bornholms Tekniske Samling der ligger 1.1 km fra Lyngholt Familie Camping. Museets udstillingsarealet på mere end 4.000 kvm. rummer maskiner, husgeråd, møbler, køretøjer og meget andet, der har tilknytning til Bornholm.

Turen til Bornholm drejer sig også om Folkemødet, som vi skal opleve på egen hånd, eller sammen med nogle af de andre stævnedeltagere, se mere om program og folkemødet her

Folkemødet er en gentagen tradition, som startede på Bornholm i 2011, og er siden blevet større og større. Bertel Haarder har kaldt det "en politisk Roskilde Festival med mindre øl og mere snak". Folkemødet afholdes i 4 dage, hvor der vil være Foreninger, partier, private borger og organisationer, afholder forskellige former for events som oplæg, debatter, workshops mm. i telte, på restauranter, på skibe og under åben himmel. Alle mulige og umulige ting I kan forestille jer.

Speciel Folkemødebillet til busserne

Der kan købes en Folkemødebillet, som giver fri adgang til bustransport på hele øen i de fire Folkemødedage. Billetten koster kr. 200 pr. person og kan købes i bussen, i BATs webshop eller i turistinformationen Bornholms Velkomstcenter på Rønne Havn.

Når Folkemødet er slut, genoptager vi Kredsens stævne.

Mandag kører vi i egen bil/ samkørsel til Gudhjem (17 km). Hvor vi skal på en sejltur med den historiske passagerbåd M/S Thor fra Gudhjem Havn langs klippekysten til Helligdomsklipperne. En guided tur hvor skipperen fortæller om seværdighederne samt sagnhistorier fra vikingetiden. Denne sejltur er dog afhængig af vejret, så vi ønsker os rigtigt godt vejr.

Når vi kommer hjem fra turen, vil vores Lejrchef stå for en røget sild, et stykke lækkert rugbrød, rå løg. Drikkevarer vil kunne købes.

Nysted Bådelaug
Nysted Bådelaug
Hjalmar Benediktson

Tirsdag skal vi på tur til Hammershus med vores lejrchef. Det er en tur gennem snoede og smukke områder, turen er ca. 6 km. Vi skal også besøge Hammerhus besøgscenter der er bygget, så det føjer sig ind i landskabet cirka 200 m øst for Hammershus og adskilt fra borgen af en kløft.

Fra besøgscenteret kan man se Hammershus i et helt nyt perspektiv med en helt fantastisk panoramaudsigt fra bygningens store vinduer.

Turen er ikke for dårligt gående, men der er mulighed for at i egen bil at køre til Hammerhus borgruin, og støde til gruppen af de gående. Efter vi har besøgt Hammershus går vi videre til Hammerhavn, hvor vores lejrchef vil fortælle om Hammerværket, Hammerhavn og de Bornholmske granithavne.

Praktisk info

  • Der er plads til 25 enheder

Prisen for dette stævne er:

  • 2 voksen personer, 9 overnatninger: 3.975 kr.
  • 1 voksen person, 1 overnatninger: 2.445 kr.
  • Stævnegebyr ved 1 ekstra person: 1.600 kr.
  • Børn op til 12 år gratis

Det får I for prisen: Overnatning inkl. strøm, bustur, Bornholms Tekniske Museum, Sejltur med M/S Thor, samt røget sild, som vores lejrchef laver den.

Tilmelding:

Tilmelding til dette stævne er "Først til mølle", dvs. tilmeldingskvitteringsmailen, du modtager efter succesfuld tilmelding, er et bevis på deltagelse. 

Transport til Bornholm med færgen skal I selv stå for, og der er rift om biletterne, så jo før I bestiller jo bedre tid, får I til at vælge færge.

Stævneledere:

Hjalmar Benediktson, tlf.: 22 61 32 31, mail: hjalmar@benediktsons.dk

Svenning Wredstrøm, tlf.: 42 25 69 26, mail: mail@swredstrom.dk

Info

08/06/2020 - 12:00 til 17/06/2020 - 12:00
3975,00 kr.

Tilmeld dig denne aktivitet

Der er lukket for tilmelding.