DCU

4 Kreds sensommertur til Østrig og Ungarn

Ungarn/Østrig

Sensommer turen til Ungarn/ Østrig ser vi os desværre nødt til at udsætte til næste år.

4.Kreds sensommertur går i år 2020 til Ungarn og Østrig i tiden 17/8 til 2/9 i alt 16 overnatninger.

Vi laver igen turen Ungarn / Østrig. Hvor vi først skal være i Ungarn 6 dage med et spændende program.

Vi begynder med et gullaschkursus, hvor vi på campingpladsen skal lave gullasch under kyndig vejledning. Der vil også være musik denne aften.

Den 20 august er det Ungarns national dag. Vi skal starte på vin museum i Szentendre med vinsmagning og middag. Bagefter går vi til havnefronten i Szentendre, hvor vi skal se et fantastisk fyrværkeri.

Budapest som vi skal have en guidet rundtur i, har som den eneste hovedstad i verden status som kurby, der nydes både af fastboende og turister. Det svovlholdige vand der kommer op fra undergrunden, skulle have en helbredende virkning på kroppen.

Vi skal sejle en aftentur for at se Budapest by night, hvor der er et fantastisk lys over byen, derefter kører vi tilbage med bus.

Budapest er delt af Donau. Den ene side er Pest, som er det politiske og finansielle centrum, og her er de bedste shoppegader og elegante cafeer. Den anden side er Buda med stolte historiske bygninger og nationale mindesmærker. Her lå kongebyen i middelalderen og meget af den genfinder man på Borghøjden. I 1900tallet tog udviklingen fart og bydelene voksede sammen, og byen kom til at hedde Budapest. Der er meget at nå i Budapest, vi besøger Rockhospitalet, som blev bygget ind i et bjerg under krigen for at beskytte personale og patienter. Vi får en rundtur i Budapest hvor vi skal se det flotte Parlament både ude og inde. En udflugt til Gödöllö slot som er et af de vigtigste og største monumenter af ungarnsk palads arkitektur. Derefter kører vi til Pustaen, hvor vi skal opleve hesteshow og hvordan de håndterer de store okser.

Den 6 dag kører vi så til Østrig, vi skal bo på Donaupark camping Tulln. Vores gode vært Franz vil tage imod os, og der vil være fest middag i restauranten. Her skal vi også have masser af oplevelser. Der vil være en udflugt med båd til Bratislava med guide og spisning. Bratislava er hovedstaden i Slovakiet, som ligger på begge sider af

Donau. Byen er stadig ikke færdig renoveret, så der er ruiner i selve byen, men der er også flotte bygninger og især kirkerne er et besøg værd.

Der vil være en rundtur i Wien, hvor vi skal se de mest berømte steder som Friedensreich Hundertwasser, de fantastiske bygninger som er opført i delvis økologiske materialer. Huset i Kegelegasse har hvert vindue og dør sit egen format, og hver bolig er markeret udefra med sine egne farver. Rundturen slutter i Prarteren hvor vi skal spise den berømte (Sweinehaksen) svineskank.

Selvfølgelig skal vi til Mozart og Strauss koncert en oplevelse der næsten tager pusten fra os. Og denne gang bliver det i den gyldne sal.

Der bliver en udflugt til Schönbrunn slot, der er en af de vigtigste kulturskatte i Østrig. Der bliver holdt mange koncerter, og vigtige begivenheder er holdt her, som for eksempel mødet mellem J.F Kennedy og Nikita Khrustjov i 1961

En sejltur på Donau hvor vinrankerne gror langs skråningerne. Herfra kommer nogle af verdens bedste hvidvine. Hver lille eller stor by har altid mindst en Heurigen åben (ny høst)

Selvfølgelig er der plads til overraskelser, og de dage der ikke er udflugter, tilbyder Franz at lave cykelture ud i den smukke natur omkring Tulln.

Der vil være spisning på de fleste udflugter, dog drikkevarer for egen regning.

Priser:

Pris for vogn med 2 personer og 16 overnatninger 11.350 kr.

Pris for vogn med 1 person og 16 overnatninger 7.350kr. 

Beløbet skal først indbetales på reg. Nr. 1551 Konto 3696492409

når I har fået bekræftelse på I er med på turen

Tilmelding fra 30. marts til 19. april.

Husk at sørge for rejseforsikring / afbestillings forsikring

Hilsen tur lederne

Else og Finn tlf. 40 82 94 63

Lene og Bjarne tlf. 21 47 67 24

OBS: Vedrørende Corona virus og udvikling af denne, ved vi ikke om turen kan gennemføres. Dog håber og tro vi på det, men kan ikke være sikker på nuværende tidspunkt. Håber på en afklaring ved tilmeldingsfristens udløb.

 

Info

17/08/2020 - 14:00 til 02/09/2020 - 12:00

Tilmeld dig denne aktivitet

 
1 Start 2 Complete

Medlems oplysninger.
Deltagerliste.
Deltager pris.
Prisen er inklusiv 16 overnatninger Beløbet skal først indbetales på reg. Nr. 1551 Konto 3696492409 når I har fået bekræftelse på I er med på turen.