10 fede apps til køreturen Få fordele og fjernsyn med på køre- og campingturen. DCU giver dig her 10 fede camping-apps til turen. Grafik Rikke Steenstrup
Tips og teknik

DCU anbefaler: 10 fede camping-apps til køreturen

Du kender det: Kø på motorvejen, børnene sparker til forsædet, det styrtregner, og du har glemt, hvor og hvornår du kan høste dine rabatter. Men frygt ikke, for her får du 10 fede camping-apps til ferien for hele familien.
Annonce

Tekst af Kim Basse

Senest redigeret: juli 2019

 

Der var engang, dengang i de skønne gamle dage, da sommersolen altid skinnede på teltdugen, og Shubidua serverede fed rock til køreturen.

Det var dengang. Men det var også dengang, Trabanterne hostede tungmetaller og gasser i hovederne på medtrafikanterne i køerne på den tyske autobahn. De fleste kan sikkert også huske, når ungerne væltede rundt i hele bilen, fordi der endnu ikke var seler i køretøjernes agterende til at spænde børnene fast til bagsædet med.

Der var heller ingen tv til de lange timer på turen, og så var det også dengang, valget stod mellem Tommy Seebach i radioen og motorstøj fra den dårligt isolerede folkevogn, man kørte i.

 

10 fede camping-apps til køreturen

I dag uuh’er Seebach-dynastiet stadig i Statsradiofonien, bilkøerne tygger stadig drøv på fossilt brændsel, og regnen kommer stadig på lige så ubelejlige tider og steder som dengang. Forskellen er blot, at vi dag med få apps på telefonen eller tabletten kan sno os uden om alle ubehagelighederne.

DCU giver dig her et overblik over de 10 fedeste apps til ferien:

 

1. CampingCard ACSI

Denne app hjælper dig med at finde billige campingpladser i nærheden samt campingpladser og autocamperpladser i lavsæsonen.

I alt indeholder appen Information om de 3.330 campingpladser, som accepterer rabatkortet CampingCard ACSI i lavsæsonen. Du kan yderligere vælge at supplere campingpladsinformationen med information om flere end 9.000 autocamperpladser.

Fås til Android og Apple.

 

2. DMI

Det er sjældent, vi får somre som den i 2018, hvor solen nærmest skinnede uafbrudt fra april til september.

Med Danmarks Meteorologiske Instituts vejrapp får du hele verdens vejr direkte i lommen, så du kan styre uden om regnbyger og planlægge din ferie, så du kan gøre brug af DCU’s medlemsfordele til indendørsaktiviteter, når regnen alligevel står ned, og omvendt finde de gode udendørsaktiviteter, når solen skinner.

Fås til både Android og Apple.

 

3. Tryg på rejse

Appen hjælper dig med alt fra mistet bagage og kreditkort til sygdom og biluheld, uden at du behøver være Tryg-kunde. Her kan du få råd og vejledning ift. mistet pas, sygdom, biluheld, tyveri og til at finde nærmeste ambassade eller politi.

Nyt i den seneste version er specielt for bilister. Her kan du bl.a. bestille vejhjælp eller anmelde skade, også uanset om du er Tryg-kunde eller ej.

Fås til Apple og Android.

 

4. Nabohjælp

Nabohjælp er en effektiv og enkel måde at sikre din bolig og dit nærområde mod indbrud. Med Nabohjælp inviterer du naboer, venner og familie til at blive dine nabohjælpere.

Med Nabohjælps app kan du hurtigt tilgå din feriekalender, sende beskeder til dine nabohjælpere, sende advarsler om indbrud til dit nærområde og få gode råd om forebyggelse af indbrud.

Fås til både Android og Apple.

 

5. Rødt Kort

Hvis du har tegnet en dansk kaskoforsikring på køretøjet, giver Rødt Kort – Vejhjælp dig adgang til SOS International vejhjælp overalt, hvor Det Røde Kort dækker i Europa.

Med appen kan du bl.a. få oversat information om Rødt Kort-ordningen på forskellige sprog, som kan vises til bugseringsfirmaet, værkstedet eller andre, som er involveret i assistancen og meget andet.

Fås til både Android og Apple.

 

6. StauMobil

Skal du sydpå i ferien, er StauMobil en rigtig god app til at planlægge rejseruten igennem Tyskland. Her kan du gemme dine daglige ture som favoritter og få information om aktuelle farepunkter og trafikpropper.

Derudover kan du få ugentlige prognoser for trafiksituationen baseret på data om feriedage, ferieruter, grænseovergange, permanente byggepladser og større begivenheder samt om vejforhold.

 

7. Green-Zones

Appen giver dig et overblik over, hvor der er indført miljøzoner, hvor, og ikke mindst hvornår, hvilke typer køretøjer må køre ind i hvilke europæiske miljøzoner. På appen kan du også se, hvor du kan købe miljømærkater.

 

8. YouTube Kids

Undgå, at børnene sparker dig i ryggen under køreturen eller hopper som lopper på bagsædet med YouTube Kids.

Appen giver adgang til et hav af godt børne-tv, uden at du behøver bekymre dig om, at de ser voldeligt indhold eller andet, som børn ikke bør se. YouTube Kids er børneunderholdning til hele køreturen, og Gurli Gris er en sikker vinder hos de fleste mindste børn.

Appen fås til Android og Apple.

 

9. Spotify

Her får du alle dine favoritnumre i præcis den rækkefølge, du selv ønsker. Hvis du bliver abonnent, slipper du for reklamer undervejs og kan uforstyrret lytte til et kæmpe udvalg af fed musik, helt fra dengang da ruder konge var knægt.

Du kan lytte til specifikke album, musikere, bands og selv sammensætte dine egne playlister til turen. Den kunstige intelligens i appen gør endda, at den selv finder musik til dig i de genrer, som du bedst kan lide.

Fås til Apple og Android.

 

10. DCU-app

Tag dit medlemskort og alle dine fordele med på mobilen. Under ”Favoritter”, kan du få overblik over, hvad du går efter på din næste campingrejse, eller hvad du skal huske til fremtidige ture, og så kan du selvfølgelig se alle dine DCU-fordele både på campingpladser, oplevelser, færger og andet.

Fås til både Android og Apple.

Læs mere om DCUs app herunder: