Afgiftsænkning, autocampere, Carado De seneste to gange, politikerne lempede afgifterne på biler, kom det ikke autocamperne til gode. Det gør det denne gang, hvilket betyder, at de autocampere, der sælges flest af, fremover bliver billigere. Foto: Carado
Autocamper

Afgiften sænkes på autocampere

Hos Danmarks største distributør af autocampere, Erwin Hymer Group Nord, kan man slet ikke få armene ned over, at de fleste autocampere fremover bliver billigere.
Annonce

De seneste to gange, registreringsafgiften i Danmark er blevet sat ned, har autocamperne ikke været inviteret med til festen. Men i den aftale, regeringen og Dansk Folkeparti nu har forhandlet på plads, blev autocamperne ikke glemt. 

Som reglerne har været hidtil, har der skullet betales en minimumsafgift på 60 % på de fleste af de autocampere, der sælges her i landet. Fremover nedsættes afgiften til 45 %. Det glæder Jan Kaspersen, som er en del af direktionen hos Danmarks største distributør af autocampere, Erwin Hymer Group Nord.

– Når afgiften sænkes fra de nuværende 60 % til 45 %, vil det give en besparelse på cirka 60.000-65.000 på de autocampere, der sælges flest af, siger en begejstret Jan Kaspersen. 

Jan Kaspersen, Erwin Hymer Group Nord, autocamper, afgiftsænkning
Foto: Rasmus Schønning

 

Salget stiger
Salget af autocampere er steget meget markant i Danmark de seneste år. Senest viste statistikker fremlagt på verdens største campingmesse i Düsseldorf, at der i Danmark blev solgt 62 % flere autocampere de første seks måneder af 2017 sammenlignet med samme periode året før. Den tendens, forudser Jan Kaspersen, vil blive øget ganske betragteligt med nedsættelsen af registreringsafgiften. 

– Det er positivt, at endnu flere mennesker økonomisk kan komme i gang med den fantastiske ferieform, det er, når man oplever verden mobilt i en autocamper, siger Jan Kaspersen.

Erwin Hymer Group Nord er ansvarlig for mærkerne Dethleffs, Sunlight, Hymer, LMC, Carado, Hymer Van, Globecar og Road Car i Danmark.