Adria 391 LH, campingvogn Adria 391 LH får verdenspremiere på Ferie for Alle i Herning. PR-foto
Verdenspremiere

Adria med verdenspremiere

Adria præsenterer på Ferie for Alle i Herning den populære Action i en splinterny 391 LH-model. Vognen kommer i et begrænset antal og præsenteres kun i Danmark.

Af Torben Brandt
 

En af Adrias bedst sælgende indretninger overhovedet, Action 361 LH, har fået vokseværk og kommer nu også i en større udgave i skikkelse af 391 LH. Vognen får verdenspremiere på Ferie for Alle i Herning. 

– Den kommer med stort køleskab på 142 liter, plads til gassen på trækstangen ude på snuden og med Trumas nye, kompakte varmesystem ”Vario heat”, der kan gemmes væk. Det er en vogn, jeg har arbejdet på at få sat i produktion i flere år, siger administrerende direktør i Adria Danmark, Per Højgaard.

Adria 391 LH, campingvogn
Her ses den nye Adria 391 LH fra rundsiddegruppen.
PR-foto


Danmark bliver først

Adria Danmark har igennem nogle år været i dialog med fabrikken i Slovenien om udviklingen af Action 391 LH.

Gassen på snuden og den væghængte varmeovn har frigivet noget plads inde i vognen. Det har givet mulighed for at få et ekstra højskab, noget mere aflæggeplads og et større køleskab.

Den første prototype på Action 391 LH blev klar i januar, og Danmark bliver det første sted i verden, at publikum får den at se.

– Det, at vi har været så dybt involveret i udviklingsarbejdet, betyder, at vi bliver det første land, der får lov at præsentere og sælge den i et begrænset antal. Først til 2020-sæsonen bliver den frigivet til andre markeder. Det er helt Apple-agtigt, siger Per Højgaard.

Adria 391 LH, campingvogn
Den nye Adria set fra køkkenet og hen mod rundsiddegruppen.
PR-foto

 

God lasteevne

Action 391 LH udstyres med opgraderet aksel, hvilket er gode nyheder i forhold til lasteevnen. Det ligger fast, at totalvægten er på 1.300 kg, hvorimod egenvægt og køreklar vægt endnu ikke kendes nøjagtigt. Et forsigtigt bud er, at vognen får en egenvægt omkring 1.000 kg og en køreklar vægt på ca. 1.050 kg.

– Selvom vi endnu ikke kender de præcise vægte, forventer jeg en vogn med en fin lasteevne, hvor der vil være plads til, at man kan få f.eks. en mover på, siger Per Højgaard, som tror på et stort potentiale for 391 LH.

– Når vi en gang imellem har hørt om nogle, der har solgt deres Adria Action, har det tit været på grund af pladsen. De campister, der har efterspurgt en mere rummelig vogn, kan glæde sig meget til 391 LH, som opleves enormt rummelig, siger Per Højgaard.
 

Den nye Action 391 LH koster 142.980 kr. og kan leveres allerede i løbet af forårsmånederne. Forventningen fra Adria Danmark er, at der kommer 50-60 stk. til landet, og at de alle kan sælges.

Den meget populære Adria Action 361 LH fortsætter uændret som hidtil og påvirkes således ikke af, at den nu får en storebror. 

– Vi er sikre på, at der fortsat er et marked for 361 LH på grund af den lave totalvægt, som gør, at de fleste biler kan trække den, siger Per Højgaard.


Både den spritnye 391 LH, og mange andre Adria-vogne kan opleves på Ferie for Alle, hvor Adria i år står i hal H.