Test: Franske Caravelair Artica 465 Vi tester franske Caravelairs næstmindste model, Artica 465, fra 2019. Foto Rasmus Schoenning
Test

Test: Caravelair Artica 465 - perfekt rejsecampingvogn til parret

Franske Caravelair lancerer til 2019-sæsonen en ny serie med navnet Artica, der har fire forskellige indretninger. Vi har testet den næstmindste model, Caravelair Artica 465.
Annonce

Tekst: Anne-Vibeke Isaksen

Maj 2019


Til parret uden børn eller parret, hvor børnene er fløjet fra reden, er der et hav af modeller at vælge imellem, men med Caravelair får du en virkelig fornuftig campingvogn til prisen.

Den franskbyggede campingvogn skal især roses for et meget skandinavisk design. Det vil uden tvivl falde i god smag hos de fleste danskere.

Rummeligt soveværelse

Fra døråbningen kan du overskue hele boligen på en gang:

Forrest i campingvognen er der soveværelse med fransk dobbeltseng i venstre side og med badeværelse i højre side. Håndvasken er uden for badeværelset, så den kan bruges, selvom en anden bruger toilettet.

Det er en meget klassisk indretning, som findes i mange modeller og med god grund, fordi man slipper for at redde op, men hele tiden har denne del af boligen stående klar.

Under sengen er der et stort magasin til opbevaring af campingudstyr, og det kan pakkes både indefra og udefra via servicelugen.

Hele vejen rundt langs sengen er der også rummelige overskabe, hvor der er god plads til lettere ting såsom tøj. Mellem soveværelset og resten af campingvognen er der ikke en dør, som man ofte ser, men det gør, at der er mere luft, og at vognen virker mere rummelig, så må man leve uden døren.

Lille funktionelt køkken

Hvis man som jeg elsker at lave mad på sin ferie, så er det vigtigt med et funktionelt køkken, også selvom jeg ofte gør det udenfor.

 

Test: Franske Caravelair Artica 465
Foto Rasmus Schoenning

 

Køleskabet er genialt, og der er simpelthen plads til så meget. Man kan sagtens pakke det med drikkevarer, fordi det står så tæt på gulvet og akslen.

Køkkenet er lille, og der er næsten ikke noget bordplads, men spisebordet i stuen er lige ved hånden og kan sagtens tages i brug.

Der er heller ikke så mange køkkenskabe, fordi køleskabet tager en del plads, men til gengæld er der overskabe hele vejen rundt i stuen, og de kan sagtens tages i brug til service, så plads mangler man ikke.

På modsatte side af køkkenet er der garderobeskab og blæservarme, som med fordel står midt i campingvognen.

Hyggelig stue

Stuen er ofte en campingvogns hjerte, og der hvor familien samles til måltider, også når der kommer gæster. Her er der god plads til fire voksne personer, og der er også mulighed for en ekstra opredning, hvis man skulle få brug for det.

Hynderne er komfortable, og der er acceptabelt med benplads under bordet. Der er i hele campingvognen fin belysning både til hygge og arbejde.

Alle vinduer kan åbnes, og der er mørklægningsgardiner, som er gode på lyse sommernætter.

Nyt udvendigt design

Test: Franske Caravelair Artica 465
I stuen er der god plads til fire voksne, og der er også mulighed for ekstra opredning, hvis man skulle få brug for det.
Foto Rasmus Schoenning
Stafferinger er en smagssag, men det udvendige design i denne model signalerer god energi og fart, som i værende på farten. Der er glatte flader og GFK på både tag og sider, så man undgår haglskader.

Campingvognen er konstrueret på AL-KO-chassis med 3004 AL-KO-stabilisator, som bl.a. er med til at give den stabile kørsel.

Gaskassen er let at komme til, selv om der er en høj kant. Denne gør, at tingene og især gasflasken står meget stabilt og fast. Der er god plads til både reservehjul, vanddunk, kiler, strømkabel og andet groft campingudstyr.

Valg af fortelt

Til denne model kan man vælge stort set alle former for fortelte. Hvis man flytter sig meget, skal man måske vælge en markise eller et solsejl, der er hurtigt og let at sætte op og pakke sammen.

På denne testtur satte jeg et Kampa Club Air 390 Plus-luftfortelt op, og så får man virkelig god plads, fordi den har et ekstra anneks, som ikke sidder i teltskinnen.

Man skal dog være opmærksom på, at teltet fylder meget. Jeg lagde det bag i bilen af hensyn til vægten. Teltet vejer 40,9 kg.

Det geniale ved dette fortelt er bl.a. luft, fordi det er let at sætte op, men også den plads, man får, og som man måske kan mangle inde i campingvognen.

Se flere billeder her:

 

Test: Franske Caravelair Artica 465 Foto Rasmus Schoenning
Test: Franske Caravelair Artica 465 Foto Rasmus Schoenning
Test: Franske Caravelair Artica 465 Foto Rasmus Schoenning
Test: Franske Caravelair Artica 465 Foto Rasmus Schoenning
Test: Franske Caravelair Artica 465 Foto Rasmus Schoenning
Test: Franske Caravelair Artica 465 Foto Rasmus Schoenning
Foto Rasmus Schoenning
Test: Franske Caravelair Artica 465 Foto Rasmus Schoenning
Test: Franske Caravelair Artica 465 Foto Rasmus Schoenning
Om Caravelair Artica 465:

Modelår: 2019

Totalvægt: 1.150/1.300/1.500 kg

Lasteevne: maks. 351 (ved 1.500 kg)

Tæthedsgaranti: 7 år

Antal sovepladser: 4

Vognen fås også som 420, 496 og 516 – alle med dobbeltsenge