Camp Nou er et must for fodbold fans. Foto: Rasmus Schønning
Oplevelser

48 timer i Barcelona – kan man det?

Det korte svar til spørgsmålet er nej, men hvis du kun har en weekend i byen, hvad kan du så rent faktisk nå? Er du indstillet på at give den gas på oplevelsespedalen, så kan du faktisk nå en hel del
Annonce

Af Anne-Vibeke Isaksen
 

DAG 1
Intet Barcelona uden Gaudí

Mange synes måske efterhånden, der tales for meget om den verdenskendte spanske arkitekt og kunstner, Antoni Gaudí (1852-1926), men han er svær at komme uden om, selv om Barcelona også fostrede mange andre store kunstnere. Overalt i byen ses hans værker, men hvis du har kort tid, så se dem udefra – så sparer du tid.

Sagrada Familia – et imponerende værk
Gem La Rambla til om aftenen, og begynd den første dag, hvor du er mest frisk til at gå ud til den ufærdige domkirke, Sagrada Familia, som er Gaudís mesterværk. Det vides endnu ikke, hvornår alle 10 tårne står færdig. I skrivende stund er estimatet 2026. Byggeriet blev påbegyndt i 1883, og Gaudí ligger begravet inde i kirken. Selv om kirken stadig er en stor byggeplads, kan den besøges, og det er en storslået oplevelse. Allerede udefra ser du, hvordan Gaudís livlige fantasi boltrer sig på facader, spir og tårne. Vil du indenfor, tager det næsten en hel dag, og billetter skal helst købes online, før du ankommer. Gem det evt. til næste besøg, selv om kirken er utroligt smuk indvendig.

Foto: Rasmus Schønning

 


Park Güell – et af Barcelonas åndehuller
Parken er en stor samling af Gaudís mesterværker. Den er bygget til industrifyrsten, Eusebi Güell, og kan i dag besøges. Den ligger højt hævet over byen, så husk gode sko, selvom der er rulletrapper en del af vejen. I området står også et par af de huse, som Gaudí tegnede. Desværre nåede alle 60 ikke at blive opført. Måske pga. den vovede stil – måske pga. de uroligheder, Barcelona var præget af. I dag er det en stor oplevelse.

La Rambla – verdens mest livlige gågade
Sidst på dagen er det en god idé at søge mod verdens mest kendte gågade, La Rambla, der går fra Placa de Catalunya og helt ned til havnen. Her møder dig et broget folkeliv og turister fra hele verden. Der er caféer, gadegøgl, blomsterboder, ishuse, tapasbarer og et leben uden lige. Brug resten af dagen på at slentre ned ad gaden, og nyd den stemning, som Barcelona er verdenskendt for.
Liv og smilende ansigter. Pas også på lommetyve. Det vrimler med dem.

Foto: Rasmus Schønning


Dag 2
Monjuïc – Barcelona set ovenfra

Efter en god nats søvn og friske ben er det blevet tid til at komme op i højderne igen. I over 1.000 år var bjerget Barcelonas vigtigste forsvarsanlæg. I dag er det byens åndehul, og du finder et væld af spændende teatre og kunstmuseer. Dem kan du ikke nå på en kort tur, men du kan til gengæld nyde de grønne åndehuller og smukke haver og parker. Stedet blev første gang ombygget til Verdensudstillingen i 1929, og så igen til OL i 1992. Ved metrostationen Paral·,lel tæt på Ramblaen kan du tage liften op på toppen.

Havneområdet og Columbus
Tag metroen til Drassanes – for enden af Ramblaen, hvor du først ser den 56 meter høje Columbus-søjle, og her begynder en helt anderledes bydel, La Barceloneta og Vila Olimpica. Havneområdet er både spændende og mondænt, men det er også her, du finder 6 km sandstrand, promenader med restauranter og caféer. Op til OL i 1992 blev hele det område renoveret, og få byer i verden kan prale af at have suverænt strandliv så tæt på centrum.

Tid til tapas og Cava
Uanset, hvor effektiv en turist du måtte være, så må du ikke snyde dig selv for at have tid til at smage på de catalanske specialiteter. Det gør du bedst på en tapasbar, hvor du kan smage mange små forskellige retter på én gang. Tapas betyder ”låg”, og blev opfundet af en kreativ bartender, der lagde en lille tallerken på vinglassene, så der ikke kom fluer i. Sidenhen blev det lille låg fyldt med diverse velsmagende mundgodter – i dag kendt som tapas.

Foto: Rasmus Schønning


FC Barcelona – det største til fodboldfans
Hvis du elsker fodbold, og hvis FC Barcelona er et hold, du er fan af, kan du i stedet for at tage på Monjuïc tage metroen til Camp Nou, der er en suveræn oplevelse, uanset om der spilles eller ej. Museet er virkelig interessant, og fortæller levende om verdens bedste klubhold, og alle de store spillere, der har været her inkl. Michael Laudrup, Allan Simonsen, Thomas Christiansen og Ronnie Ekelund. En kamp på Camp Nou med Messi, Neymar og Suárez er ganske enkelt en enestående oplevelse, og du kan sagtens tage børn med til kampen. Det siger alt om Barcelonas klub og fans.

Rundt i Barcelona
Det er utroligt let at tage metroen, det koster et par euro pr. tur, og de kører hele tiden. Ulempen er, at man ikke ser byen.
Hop On/Off-turistbusser sælger billetter til både én, to og flere dage. Kommer rundt til alle attraktioner, og du ser byen, mens du kører.
Taxa er ca. halv pris ift. Danmark.

Foto: Rasmus Schønning