Shelter, sov i det fri, brødre, 365 dages camping i det fri To brødre og hhv. 11 og 13 år besluttede sig for at sove i det fri 365 dage i træk. Foto: Rasmus Schønning
Campingferie

365 dages camping i det fri

Læs her om to seje brødre, der har sovet under åben himmel i et år.

Af Anne-Vibeke Isaksen

De er brødre og hhv. 11 og 13 år, da de beslutter sig for at sove i det fri 365 dage i træk. Altså et helt år under åben himmel, uanset hvad det danske vejr byder dem. Det kalder jeg rigtige campister.

Emil er storebror og går forrest med rygsæk og sovepose. Magnus følger troligt efter, for når man først har lavet en aftale, så holder man den. Sådan er det i hvert fald, når man taler med de to brødre fra Skov Vallenrød ved Tølløse. Hjemme ved deres eget hus har de et shelter, som de kan overnatte i. Når de ikke er hjemme, har de telt med.

– Den største udfordring har været at gennemføre det. For der har været aftener, hvor det har været hårdt. Når sneen har væltet ned, og frostgraderne har bidt i kinderne, men vi har støttet hinanden, når det har været svært. Og mor og far har aldrig været længere væk end huset, hvis der var noget, vi skulle bruge, siger storebror Emil Snipper.

Shelter, sov i det fri, brødre, 365 dages camping i det fri
365 overnatninger i det fri giver et godt sammenhold mellem brødrene Emil og Magnus.
Foto: Rasmus Schønning


Hele projektet begyndte i foråret og sluttede et år senere. Det er et af de mere udfordrende spejdermærker, som børn og unge kan tage i Det Danske Spejderkorps. Brødrene Emil og Magnus har gennemført udfordringen uden slinger i valsen, og det må selv en garvet campist som jeg tage hatten af for.

– Det vildeste var, da vi kom hjem fra en juleferie på Borneo, hvor vi havde 30 graders varme, og så direkte hjem til Danmark, hvor der var minus 10 grader. Det var lidt af en omvæltning, siger lillebror Magnus.

Begge børn camperer også meget med telt med deres forældre, men primært om sommeren, hvor familiens rejser går til Alperne eller nordpå, hvor naturen og aktiv ferie er i fokus.

Ingen tjekker om drengene overholder reglerne, men det gør ikke noget. For som de siger: ”Hvis vi snyder, snyder vi mest os selv”.

Fakta
  • Når man sover ude et helt år – helt præcist 365 dage ud af 400, får man SNORKY-Mærket. SNORKY-Mærket tages ved at sove i telt. Du kan undtagelsesvis på en spejderlejr sove i bivuak eller shelter.
  • Andre udfordrende spejdermærker er SHORTY eller VIKING, hvor man skal gå i korte bukser et helt år.