1988: Mr. Camping den 2. slår til

Annonce

Den nye landsformand for Dansk Camping Union (DCU), Bjarne Jensen, der blev valgt i 1988, viste sig da også hurtigt som en vor tids Mr. Camping. Det var dengang en økonomisk skrantende skude, Bjarne Jensen overtog roret for, men på forbavsende kort tid fik han atter DCU bragt på sikker kurs.

Han ryddede op i organisationen, lukkede omgående rejsebureauet, fyrede økonomichefen, som han var lodret uenig med, og genindførte - i hvert fald i praksis - den tidligere formand Erhard Herløv Jørgensen ledelsesstil og kompetencer. Hvis ikke folkene bag organisationen kunne leve op til krav som rettidig omhu, loyalitet over for DCU, politisk tæft og evnen til omstilling, så var - og er det ud.

23 campingpladser og fortsat i vækst

DCU fik i 2004 sit eget hus i Brøndby med salgsafdeling, bogholderi, medievirksomhed og medlemsservice, der fungerer gnidningsfrit hånd i hånd. Efter sit 80 års jubilæum i 2006 står DCU desuden med en vækst og en økonomi, der vækker misundelse langt ud over danske campinggrænser.

DCU er fortsat i stand til at købe campingpladser, hvor muligheder og behov er til stede og har i 2014 overtaget sin 23. campingplads, DCU-Camping Ålbæk Strand ved Skagen. Bjarne Jensen sidder på sit 28. år som landsformand i DCU.