Vejhjælp, ting til bilen, advarselstrekant, kørsel, gode råd Advarselstrekant er lovpligtig i mange lande. Foto: Fotolia
Tips & teknik

SE LISTEN: 10 ting du skal have med i bilen

Er du en af de mange bilister, som snart skal på kør-selv-ferie? Få listen med de 10 ting, som du skal have i bilen, før du triller afsted.
Annonce

Opdateret juli 2019

 

Omkring 9.000 danskere ringer ifølge SOS International hver sommer efter mekanisk assistance på bilferien i udlandet. Det er derfor vigtigt aldrig at gå ned på udstyr. Slet ikke, når du skal på campingferie og skal igennem lande med miljøzoner og motorvejszoner eller risikerer, at bilen overopheder eller punkterer.

DCU giver dig derfor 10 gode råd til ting, du bør have i bagagen til campingturen.


 

10 ting til bilen på campingturen

1. Miljømærker 

Mere end 70 tyske storbyer har miljøzoner. Derudover har en lang række andre europæiske byer indført miljøzoner. Manglende miljømærker på køretøjet kan medføre bøder. Det er derfor vigtigt, at du har de rette miljømærker på dit køretøj, når du kører syd for den dansk-tyskegrænse på påcampingferien. Læs mere om miljømærker her.  

 

2. Vignetter

En vignet er et mærkat, som er bevis for, at der er betalt vejskat eller -afgift på bestemte vejstrækninger, og mange europæiske lande har indført krav om vignetter. Skal du sydpå i ferien, er det derfor vigtigt, at du sætter dig ind i hvilke betalingsmærkater, du skal have med på køretøjet. Læs mere om vignetter her.

 

3. Motorolie 

Motoren bruger ekstra meget olie på kør-selv-ferien. Hav altid en ekstra oliedunk i bagagerummet, så motoren ikke brænder sammen.

 

4. Nye vinduesviskere 

Slidte viskere larmer og rengør ikke for- og bagrude ordentligt. Tjek derfor, om der skal nye på inden bilturen.​

 

5. Alkoholtester

Formelt set er det obligatorisk at medbringe en godkendt alkotester ved kørsel i Frankrig. Reglen håndhæves dog ikke, men vil du være på den sikre side, så medbring alkotesteren alligevel.

 

6. Sikkerhedsveste 

Det er lovpligtigt at have sikkerhedsveste i bilen i mange lande – men køb gerne til alle bilens passagerer, så også børn kan ses i trafikken. 

 

7. Rudehammer og seleskærer 

Skulle bilen forulykke og bilens elektroniske systemer ikke længere fungerer, kan I stadig komme ud af bilen. 

 

8. Advarselstrekant 

Den er lovpligtig i de fleste lande.  

 

9. Førstehjælpstaske 

Kommer du og familien ud for uheld undervejs, er det altid en fordel at have en ABC-hjælpekasse lige ved hånden.

 

10. Reservehjul

Er uheldet ude, og køretøjet punkterer på turen, så er det godt med et ekstre reservehjul i bagagen. Husk også topnøglesæt og donkraft, så du selv kan skifte det punkterede hjul ud med reservehjulet.

 

Giv campingvognen/autocamperen et syns- eller servicetjek

Husk også at få tjekket campingvognen eller autocamperen, inden du drager på ferie. Som DCU-medlem får du rabat på service hos DCU's test- og servicecentre. Læs mere på linket nedenfor.

Husk, at DCU-medlemmer får 10 % kontant rabat på listeprisen, når du vælger at få synet din bil, campingvogn eller autocamper på et Applus synscenter. 

Du får desuden 10 procent rabat på brugtbilsattester, tilstandsattester, rustattest, tyske miljøzonemærker og Tempo 100-godkendelser. Læs mere på linket under artiklen.