Vejhjælp, ting til bilen, advarselstrekant, kørsel, gode råd Advarselstrekant er lovpligtig i mange lande. Foto: Fotolia
Tips & teknik

10 ting du skal have med i bilen

Er du en af de mange bilister, som snart skal på kør-selv-ferie? Få listen med de 10 ting, som du skal have i bilen, før du triller afsted.

Gå aldrig ned på udstyr. Slet ikke, når du skal på bilferie og skal igennem lande med miljøzoner og motorvejszoner eller risikerer, at bilen overopheder.
Sådan lyder anbefalingen fra Applus Bilsyn med henvisning til de omkring 9.000 danskere, som, ifølge SOS International, hver sommer må ringe efter mekanisk assistance på bilferien i udlandet.

Miljømærker, advarselstrekant og aircondition-rens
– Ca. hver tredje feriebilist med retning mod udlandet skal gennem Tyskland, og skal man syd for Hamburg, skal man investere i et miljømærke. Samme anbefaling gives til folk, der skal til Paris, Lyon og tre andre byer med miljøzone. Applus Bilsyn sælger miljømærker til Tyskland i mere end 140 synshaller og online, men de franske Crit’Air-miljømærker skal købes af de franske trafikmyndigheder. Uden et mærke er bødetaksten i Tyskland 80 euro, mens den i Frankrig er op til 375 euro. Andre ting man bør have i bilen er airconcleanere, der frisker luften op fra aircon- og klimaanlæg. Husk altid sikkerhedsveste til alle bilens passagerer i tilfælde af motorstop samt en rudehammer og advarselstrekant, hvis bilen forulykker, lyder rådet fra Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

DCU-medlemmer får rabat
Applus Bilsyn anbefaler, at man får bilen set igennem af en professionel før afgang. F.eks. med en TilstandsAttest, så man bl.a. får testet bilens motor, elektriske systemer, dæk og bremser. Husk, at DCU-medlemmer får 10 % kontant rabat på listeprisen, når du vælger at få synet din bil, campingvogn eller autocamper på et Applus synscenter. Du får desuden 10 procent rabat på brugtbilsattester, tilstandsattester, rustattest, tyske miljøzonemærker og Tempo 100-godkendelser. Læs mere på linket under artiklen.

10 TING DU SKAL HAVE TIL BILEN

 1. Tysk miljøzonemærke
  Mere end 70 tyske storbyer har miljøzoner – med et mærke undgår du 80 € i bøde.  
 2. Fransk miljømærke
  Skal du til Frankrig (Paris, Lyon, Lille og Grenoble) så bestil Crit’Air-mærket. Op til 30 dages leveringstid.
 3. Schweizisk motorvejsmærkat/vignette
  Skal du til Schweiz, så husk en vignette/motorvejsmærkat i forruden til kørsel på motor- og motortrafikveje. 
 4. Motorolie
  Motoren bruger ekstra meget olie på kør-selv-ferien. Hav altid en ekstra oliedunk i bagagerummet, så motoren ikke brænder sammen.
 5. Nye vinduesviskere
  Slidte viskere larmer og rengør ikke for- og bagrude ordentligt. Tjek derfor, om der skal nye på inden bilturen.
 6. Alkoholtester
  Det er lovpligtigt at have en alkoholtester i bilen, hvis du skal til Frankrig. 
 7. Sikkerhedsveste
  Det er lovpligtigt at have sikkerhedsveste i bilen i mange lande – men køb gerne til alle bilens passagerer, så også børn kan ses i trafikken. 
 8. Rudehammer og seleskærer
  Skulle bilen forulykke og bilens elektroniske systemer ikke længere fungerer, kan I stadig komme ud af bilen. 
 9. Advarselstrekant
  Den er lovpligtig i de fleste lande.  
 10. Førstehjælpstaske
  Kommer du og familien ud for uheld undervejs, er det altid en fordel at have en ABC-hjælpekasse lige ved hånden.

Kilde: Applus Bilsyn
 

Giv campingvognen/autocamperen et servicetjek
Husk også at få tjekket campingvognen eller autocamperen, inden du drager på ferie. Som DCU-medlem får du rabat på service hos DCU's test- og servicecentre. Læs mere på linket nedenfor.